TRITON APARTMENTS

Nea Skioni, Chalkidiki, Griekenland

Nea Skioni is gelegen op de 1e landtong, Kassandra. Het is aan de westkant gelegen en heeft 950 vaste inwoners. Het dorp is gebouwd vlakbij de oude stad. De 1e inwoners zijn gekomen na de Trojaanse oorlog. De verhalen vertellen dat op de terugreis van Troje naar Athene er een tussenstop werd gemaakt. De meegebrachte Trojaanse vrouwen staken de boten in brand zodat iedereen zich hier zou vestigen en zij niet verkocht zouden worden als slaven.

Nea Skioni heeft de grootste haven van Kassandra. Vele vissersbootjes hebben hier hun thuishaven, ‘s ochtends wordt hier ook verse vis verkocht. Tevens zijn er vele visrestaurants te vinden.

De diverse tavernes en restaurants maken dit dorp gezellig maar niet te toeristisch. Nea Skioni beschikt over een breed zandstand dat  gewaardeerd is met de blauwe vlag. In de namiddag zijn er regelmatig scholen dolfijnen te zien die verrassend dicht bij de kust komen.

In het eerste weekend van augustus wordt in de haven van Nea Skioni het jaarlijkse 3-daagse feest gehouden. Op de laatste dag van dit feest worden de bezoekers getrakteerd op verse sardines en wijn, er is muziek en er zijn marktkraampjes. Uit alle omstreken komen mensen om deze dag te vieren.