TRITON APARTMENTS

Nea Skioni, Chalkidiki, Griekenland

Nea Skioni is gelegen in de provincie Chalkidiki. Deze provincie wordt door velen beschouwd als één van de mooiste gebieden van Griekenland. Door de vruchtbare bodem is er een rijke flora en fauna, ook in het zomerseizoen. Het contrast van bergen met zandstranden maakt het gebied extra aantrekkelijk. Door de bijzondere vorm van Chalkidiki, 3 landtongen, is er 500 kilometer strand.  Dit varieert van zand tot kiezel. Er zijn dus vele mogelijkheden van recreëren. Voor hen die de rust zoeken en ook voor degenen, die meer van levendigheid houden.

Archeologisch is Chalkidiki vooral bekend door de grot van Petralona. Deze grot werd in 1959 gevonden en sindsdien werden er verschillende vondsten gedaan waaronder de ontdekking van Europa’s oudste menselijke skelet. Er werden in de grot tevens sporen van vuur gevonden. Dit bewijst, dat vuur al circa 700.000 jaar gelden door onze voorouders werd gebruikt.

De derde landtong is Athos. Athos soms wel Mt. Athos (de heilige berg) of Agios Oros genoemd, is een unieke kloosterstaat. Vandaag de dag leven er niet meer dan 2000 monniken op Agios Oros. Vrouwen, zelfs vrouwelijke dieren, mogen hier niet komen. Mannen die hierheen willen moeten 6 maanden van tevoren een vergunning aanvragen, dit staat hen toe om maximaal 4 dagen Agios Oros te bezoeken. Dagelijks worden er 130 vergunningen afgegeven. 120 vergunningen aan de Griekse bevolking. 10 vergunningen worden aan buitenlanders verstrekt.