TRITON APARTMENTS

Nea Skioni, Halkidiki, Greece

Nea Skioni se nalazi na zapadnoj obali prvog prsta, Kasandre i ima 950 stanovnika. Nov gradić je izgradjen uz sam stari grad. Prve naseobine datiraju iz perioda posle Trojanskog rata. Legenda kaže da su Atinjani ovde zastali po povratku iz Troje. Tada su žene koje su kao plen poveli iz Troje, zapalile brodove kako ih ratnici ne bi ostavili i prodali kao robinje.

Nea Skioni ima najveću luku na Kasandri u kojoj dom nalazi veliki broj ribarskih brodića koji svakog jutra isplovljavaju po svežu ribu.

Nekoliko taverni i restorana čine ovo mesto vrlo privlačnim, ali ne i previše “turističko”. Nea Skioni ima široku peščanu plažu nagradjenu plavom zastavom. U popodnevnim satima mogu se primetiti i delfini koji prilaze iznenadjujuće blizu obali.

Prvi vikend u avgustu je rezervisan za tradicionalni festival sardine koji se održava u luci. On traje tri dana. Poslednjeg dana svi posetioci su počašćeni besplatnim obrocima sveže sardine i vina kao i bogatim kulturnim programom. Tog dana ovde dolaze ljudi iz okolnih mesta.