TRITON APARTMENTS

Nea Skioni, Halkidiki, Greece

Nea Skioni se nalazi u provinciji Halkidiki, koju mnogi smatraju jednom od najlepših provincija u Grčkoj. Zbog plodnog zemljišta vegetacija je ovde bujna čak i leti.

Kontrast izmedju padina i peskovitih plaža čini ovu oblast veoma interesantnom. Zahvaljujući geografskom obliku Halkidikija i tri poluostrva postoji više od 500km plaže. One variraju od peščanih do kamenitih. Postoji puno mogućnosti za rekreaciju, kako za one koji traže pravi odmor tako i za one kojima trebaju aktivniji sadržaji.

U arheološkom smislu Halkidiki je najpoznatiji po pećini Petralona. Pećina je otkrivena 1959 godine i od tada su načinjena brojna otkrića, medju kojima i otkriće najstarijeg skeleta na teritoriji Evrope. Takodje su otkriveni i tragovi koji pokazuju da su naši preci koristili vatru pre oko 700.000 godina.

Treće poluostrvo je Atos, ili kako se ponekad naziva Sveta Gora ili Agios Oros. Danas tamo živi manje od 2000 sveštenika. Ženama, čak i iz životinjskog sveta je tamo pristup zabranjen. Muškarci koji žele da posete Svetu goru moraju šest meseci ranije da zatraže posebnu dozvolu koja im omogućava posetu u najdužem trajanju od 4 dana. Dnevno se izda oko 130 dozvola, 120 Grcima i 10 stranim državljanima.